Clicky

Edwin Lord Weeks Horses at the Ford, Persia

ادوین لرد ویکس

ادوین لرد ویکس (۱۹۰۳-۱۸۴۹) هنرمندی آمریکایی است که سفرهای بسیاری به شرق و از جمله ایران کرده است. او شرح سفرهای خود را در کشورهای خاورمیانه و هند در سفرنامه ای به نام «دریای سیاه تا ایران و هندوستان» (نیویورک، ۱۸۹۶) آورده است. تصویرسازی‌های این صفحه از تعدادی از نقاشی های او از ایران دوران قاجار است.
سپتامبر 20, 2013 /
Gholam-Hossein Saedi's Ilkhchi (2)

چهره های ایلخچی

«تک نگاری ایلخچی» عنوان بررسی قوم شناسانه ای است از غلامحسین ساعدی در مورد روستایی در آذربایجان شرقی به نام ایلخچی. ساعدی این پژوهش را برای موسسه مطالعات و تحقیقات علوم اجتماعی انجام داد و آن را در سال ۱۳۴۲ شمسی (۱۹۶۳ میلادی) منتشر کرد.
سپتامبر 15, 2013 /
Poetry of Ahmad Shamloo

صدای شاعر

کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در طول ۱۳ سال اول فعالیت خود از ابتدای تاسیس در ۱۳۴۴ تا انقلاب ۱۳۵۷ تعداد زیادی کتاب، ، فیلم، و صفحه های موسیقی و شعر تولید کرد. این تصاویر روی جلد تعدادی از صفحه های گرامافون از مجموعه ی «صدای شاعر» را نشان می دهد که در دهه ی پنجاه شمسی (دهه ی هفتاد میلادی) توسط کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان منتشر شده است.
سپتامبر 5, 2013 /
Snowman by Samin Baghcheban

صفحه های گرامافون کانون: کتاب های شنیداری

کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در طول ۱۳ سال اول فعالیت خود از ابتدای تاسیس در ۱۳۴۴ تا انقلاب ۱۳۵۷ تعداد زیادی کتاب، ، فیلم، و صفحه های موسیقی و شعر تولید کرد. مجموعه ی حاضر روی جلد تعدادی از صفحه های گرامافون کتاب های شنیداری کانون را از آن دوران نشان می دهد.
آگوست 30, 2013 /
Persian Handstands Performer

زنان آکروبات باز قاجاری

زنان آکروبات باز، گاهی با چاقویی در دست، موضوع تعدادی از نقاشی های دوران قاجار هستند. از این زنان در تصاویر عکاسی این دوران خبری نیست.
مه 29, 2013 /
Darakeh, Tehran, June 2012 (13)

کوچه‌باغ‌های درکه

درکه دهی است در شمال تهران در دامنه ی البرز که امروزه به محله ای از تهران بزرگ تبدیل شده است. برای بسیاری از تهرانی ها درکه سرآغاز حرکت کوه پیمایی است و برای بعضی دیگر تفرجگاهی ساده به دور از زندگی هر روزه ی تهران.
آوریل 25, 2013 /
Pahlavi hat, new dress code, and "Giveh" (traditional footwear), probably 1927.

کلاه پهلوی و تغییر اجباری لباس

در سال ١٣٠٦ شمسى (۱۹۲۷ میلادی) بنا بر قانونى جديد تمام مردان ايرانى مكلف شدند عمامه و كلاه های سنتی خود را با كلاه پهلوى عوض كنند. دو سال پس از آن در ١٣٠٨ شمسى (مارس ۱۹۲۹ میلادی) پوشيدن لباس هاى ايرانى (قبا، شال، عبا، پوستین، عمامه و غیره) براى تمام افراد مذكر ممنوع شد و جاى آن را تركيبى از كت و شلوار و كلاه پهلوى گرفت.
آوریل 4, 2013 /
Avalon Theatre, a Persian Palace in Chicago

تئاتر آوالون، قصری ایرانی در شیکاگو

در ماه هاى پايانى ۱۹۲۵ معمار امريكايى، جان ابرسون، ساخت تاتر آوالون را در خيابان ٧٩ شرقى شيكاگو به پايان برد. او در طراحى تاتر آوالون از عودسوزى ايرانى كه پيش تر در مغازه ى عتیقه‌فروشی در نيو اورلئان ديده بود الهام گرفته بود.
مارس 26, 2013 /
داستان های مصور فارسی

داستان های مصور فارسی

داستان های مصور به زبان فارسی تا دهه ی ۱۳۴۰ شمسی رایج نبودند. در این سال ها مجله ی کیهان بچه ها (از مجموعه ی نشریات موسسه ی کیهان) شروع به انتشار داستان های مصور کرد. در سال های۱۳۵۰ تا ۱۳۵۶ انتشارت یونیورسال، به مدیریت ماردیک بوغوسیان، سیزده عنوان از ماجراهای تن‌تن و میلو را به ترجمه ی خسرو سمیعی به چاپ رساند.
مارس 13, 2013 /