Clicky

‏Azadi Tower‪,‬ 1970

ساخت برج آزادی (شهیاد سابق)

در سال ۱۳۴۵ طرح یک بنا به عنوان نمادی برای شناسایی ایران میان معماران ایرانی به مسابقه گذاشته شد‪.‬ برنده ی مسابقه مهندس معمار بیست و چهار ساله ای بود به نام حسین امانت که دانش‌آموخته دانشکده ی هنرهای زیبای دانشگاه تهران بود. عملیات ساخت برج آزادی در یازدهم آبان ۱۳۴۸ خورشیدی آغاز شد و پس از بیست و هشت ماه کار، در ۲۴ دیماه ۱۳۵۰ با نام برج شهیاد به بهره برداری رسید. برج شهیاد پس از انقلاب به برج آزادی تغییر نام داد.
مارس 13, 2012 /
Defaced Iranian Banknote - اسكناس نوشته شده

اسكناس های مخدوش

اسكناس در ایران، جدا از استفاده ای که از آن در مبادله ی کالا می شود، به نوعی رسانه نیز بدل شده است. مردم عقاید و آرا و گاهی درد دل های خود را بر آن می نویسند و به گوش دیگران می رسانند. دیگرانی هم هستند که از آن به عنوان کاغذ یادداشت استفاده می کنند.
مارس 9, 2012 /
Lalezar avenue, Tehran - خیابان لاله زار

لاله زار، بقایای یک دوران

با خرابی قدیمی ترین تاترها و سینماهای خیابان لاله زار، بسته شدن تاتر پارس در سال ۱۳۸۳، و خارج شدن خانه و باغ اتحادیه از فهرست آثار ملی در سال ۱۳۸۹ (و احتمالا ویران کردن آن در آینده ای نزدیک) چیز زیادی از خیابان تاریخی لاله زار بر جا نخواهد ماند. این تصاویر شاید واپسین نگاه به بقایای بخشی از گذشته ی تهران و ایران باشد. (← تصاویر لاله زار در گذشته)
مارس 8, 2012 /
Lalezar avenue, ~ early 1960s

لاله زار، روزگار جنب و جوش

ناصرالدین شاه پس از بازگشت از سفر دوم فرنگستان به خیال احداث خیابانی مانند «شانزه‌لیزه» در تهران افتاد و دستور احداث لاله زار را داد. در سال های بعد در دوران قاجار این خیابان به شیک ترین خیابان شهر بدل شد و در دوران پهلوی مرکز تاترها و سینماهای تهران شد. زمانی در لاله زار ۱۵ سینما و چندین تئاتر و تماشاخانه فعالیت داشتند. امروزه تمام تاترهای این خیابان بسته شده اند و بناهای تاریخی آن نیز در معرض تخریب اند. (← تصاویر لاله زار در مرداد ۱۳۹۰)
مارس 8, 2012 /
Congratulations - تبریک

تبریکات

تبریک گفتن خصوصی قرن ها در میان ایرانیان رایج بوده است ولی نصب تبریک در اماکن عمومی سنت جدیدی است که امروزه بسیار همه گیر و رایج شده است. امروزه آگهی های تبریک به خصوص به صورت «پارچه نوشته» به چشم می خورند: رسانه ای که در هیچ جای دنیا به غیر از ایران رایج نیست.
مارس 6, 2012 /
سیگار سلطانی

سیگارهای پیش از انقلاب

تصاویر این مجموعه تعدادی از سیگارهای پیش از انقلاب ایران را نشان می دهند. چنانکه از لباس زن و کلاه پهلوی مرد بر می آید سه سیگار ردیف اول به احتمال زیاد تولیدات شرکت های خصوصی سیگارسازی ایرانی در فاصله زمانی ۱۹۲۰ تا ۱۹۴۰ میلادی (دهه ی ۱۳۰۰ تا ۱۳۵۷ شمسی) هستند. باقی سیگارها تولیدات شرکت دخانیات ایران در دوران پهلوی دوم اند.
مارس 2, 2012 /
The Anatomy of the Human Body - تشريح بدن انسان

کتاب تشریح منصور

رساله ی پزشکی «تشریح منصور» حاوی قدیمی ترین تصاویر به دست آمده از آناتومی بدن انسان در جهان اسلام است. این کتاب نوشته ی پزشکی از اهالی شیراز به نام منصور بن محمد بن احمد بن یوسف بن الیاس است و در دوران حکومت ضیاالدین پیر محمد بهادر، حکمران تیموری فارس، (حدود ۷۹۷ تا ۸۱۱ هجری قمری برابر با ۱۳۹۴ تا ۱۴۰۹ میلادی) نوشته و به او تقدیم شده است.
فوریه 26, 2012 /
Great Britain and the United States - © IWM (Art.IWM PST 15706) - بریتانیای کبیر و کشورهای متحد آمریکا

پوسترهای تبلیغاتی انگلستان در جنگ جهانی دوم

تصاویر زیر مجموعه ای از پوسترهای تبلیغاتی انگلستان در دوران جنگ جهانی دوم را نشان می دهد. این پوستر ها بخشی از مجموعه پوسترهای تبلیغاتی بودند که توسط دولت انگلستان به زبان های مختلف، از جمله فارسی، چاپ و منتشر می شدند و در کشورهای مختلف توزیع می گشتند. اندازه ی همه ی پوسترها ۷۶ در ۵۰ سانتی متر است.
فوریه 25, 2012 /
Akhbar Magazine, Issue No. 6, Cover

مجله ی اخبار

مجله ی اخبار نشریه اداره مطبوعات سفارت اتحاد جماهیر شوروی سوسیالیستی در ایران بود که پس از انقلاب تا مدتی در تهران چاپ و منتشر می شد. آنچه می بینید سه صفحه اول و سه صفحه آخر شماره ی پنجم (اردیبهشت ۱۳۵۸) و شماره ششم (خرداد ۱۳۵۸) این مجله است. این صفحات توسط مهرداد کاشانی در اختیار شهرفرنگ گذاشته شده اند.
فوریه 22, 2012 /
عظمت بازیافته - Regained Glory’s - P.5

عظمت بازیافته

کتاب «عظمت بازیافته» (انتشارات یونیورسال، ۱۳۵۵ شمسی) قصه ای است تصویری (کامیک بوک) برای کودکان و نوجوانان که تاریخ معاصر ایران را از شهریور ۱۳۲۰ تا سال ۱۳۵۵ بنا بر روایت رسمی حکومت وقت و بر محور زندگی محمدرضا پهلوی نشان می دهد. تصویرگر کتاب طراحی بلژیکی به نام دینو آتاناسیو است.
فوریه 21, 2012 /

تاجر ونیزی‬ در تهران (۱۳۰۷)

‫عکس ‬هایی از ‫گروه‬ ‫تاتر ۲۷ نفره ‬ای‫ ‬که‫ ‫تاجر ونیزی شکسپیر را در‫ ۳۰ فروردین سال ۱۳۰۷ ‬(۱۹ آوریل ۱۹۲۸) ‫با بازیگری و کارگردانی مجید رضوانی‬ (شماره ی ۷ در عکس دسته جمعی) ‫در‬ نمایشگاه زردشتیان در تهران‫ اجرا ‬کرده اند. در این نمایش ارباب افلاطون در نقش تاجر ونیزی و ‫کاظم بختیاری‬ (شماره ی ۱۵ در عکس دسته جمعی) در نقش یکی از زنان ظاهر شده اند. (عکاس: جهانگیر مصور رحمانی - از مجموعه ی یدالله ‎‫رضوانی)
فوریه 18, 2012 /
Fruit and Vegetable shop, Tajrish-Tehran - فروشگاه میوه و سبزی، تجریش، تهران

مغازه داران تهران

مغازه های تهران مثل مغازه های اغلب شهرهای ایران فروشگاه هایی کوچک اند که از هر گوشه ی فضای کوچک آنها برای کاری استفاده شده است. این عکس ها بین سال های ۱۳۸۵ و ۱۳۹۰ گرفته شده اند.
فوریه 16, 2012 /