Clicky

چهره های درگذشتگان

ثبت چهره ی متوفی بر سنگ قبر یا هر یادمان دیگری در میان ایرانیان تا پیش از قرن بیستم کم سابقه بوده است. در قرن بیستم با همه گیر شدن جهانی عکاسی و رایج شدن آداب و رسوم جدیدی چون درج خبر فوت بستگان در روزنامه ها انتشار تصاویر درگذشتگان نیز رواج پیدا کرد.
فوریه 6, 2012 /
Sheet music for Iran National Anthem

آهنگ سلامتی ملّی ایران (۱۲۹۴)

چهار تصویر اول این مجموعه صفحاتی از شماره ای از روزنامه ی عصر جدید (۲۱ ذیقعده ی ۱۳۳۳ هجری قمری برابر با ۷ مهر ۱۲۹۴ - ۳۰ سپتامبر ۱۹۱۵) است که سرود ملی پیشنهادی غلامرضا خان سالار معزز را نشان می دهد. شعر سرود هم ضمیمه ی مقاله است.
فوریه 3, 2012 /
Edmund J Sullivan Illustrations to The Rubaiyat of Omar Khayyam (73)

تصویرسازی سالیوان برای رباعیات خیام

ادموند جوزف سالیوان (۱۸۶۹-۱۹۳۳ میلادی)، تصویرساز کتاب و مجلات انگلیسی بود که سبک تصویرگری سنتی انگلیسی را با جنبه آرت نووا ادغام کرد. او اولین نسخه از رباعیات عمر خیام به ترجمه فیتز جرالد را با استفاده از مضامین تصویری چون جمجمه، اسکلت، کوزه و خمر شراب به تصویر کشیده است.
فوریه 2, 2012 /
Countries, Arms and Flags

کارت های سیگار

کارت های سیگار گونه ای از کارت های معاوضه ای بودند که از سال های پایانی قرن نوزدهم میلادی تا نیمه ی قرن بیستم رواج داشتند. هدف از گذاشتن این کارت ها در بسته های سیگار این بود که هم پاکت سیگار را شق و رق نگه دارند و هم خریدار را ترغیب کنند که به امید کامل کردن مجموعه کارت ها به خرید همان مارک سیگار ادامه دهد.
ژانویه 30, 2012 /
Painting by Mohammad Tajvidi

نقاشى هاى محمد تجویدی

محمد تجویدی نقاش و نگارگر در سال ۱۳۰۳ در تهران به دنیا آمد و مقدمات نقاشی و طراحی را نزد پدرش هادی تجویدی - استاد نقاشى و از شاگردان کمال ‏الملک - آموخت. تجویدی در سال ۱۳۲۳ نخستین بار برای نشر فارسی دیوان خیام را به تصویر کشید.
ژانویه 26, 2012 /

یادآوری نماز

یادآوری خواندن نماز بخشی از فعالیت های نهادهای دولتی پس از انقلاب است. در بسیاری از نهادهای دولتی «ستاد اقامه ی نماز» این امر را به عهده دارد. (عکس ها از هارتموت نیمان)
ژانویه 24, 2012 /
The Mice and the Cat (Tehran, 1952) - Cover

موش و گربه

کتاب کوچک «موش و گربه» که نوشتن آن منتسب به عبید زاکانی (قرن هشتم هجری شمسی، قرن چهاردهم میلادی) است شاید یکی از نخستین نمونه های ادبیات کودکان در ایران باشد. این کتاب تا سال های ۱۳۵۰ هم هنوز از روی نسخه های چاپ سنگی قدیمی تر تکثیر و منتشر می شد و در روزنامه فروشی ها و بساط دوره گردها به فروش می رسید.
ژانویه 22, 2012 /
An Iranian Motorcycle

موتورسیکلت ایرانی

موتورسیکلت نقش مهمی در زندگی روزمره ایرانیان دارد و وسیله ی نقلیه ای است که بسیاری ساعات زیادی را بر روی آن می گذرانند. ظاهر موتورسیکلت ها سلیقه، نیازها، و گاهی اعتقادات صاحب آن را به نمایش می گذارد.
ژانویه 20, 2012 /
کربلایی خداداد ماهی فروش

مرقع اصناف عهد قاجار

«مرقع اصناف» مجموعه ای است از تصاویر که در دوران ناصرالدین شاه قاجار تهیه شده و اکنون در کتابخانه ی کاخ موزه ی گلستان نگهداری می شود. این مجموعه حرفه ها و مشغولیت های مردم دوران خود را نشان می دهد. این کتاب در بهار سال ۱۳۸۲ توسط سازمان میراث فرهنگی در تهران بازنشر شده است.
ژانویه 17, 2012 /
An Iranian Neon Mosque

معماری مساجد و امامزاده های امروز

معماری اکثر مساجد و امامزاده های امروز ایران معمولا معماری بسیار ساده ای است. رنگ سبز در مساجد امروز ایران حضوری غالب دارد چه در رنگ دیوارها و چه به صورت چراغ های نئون. بسیاری از این مساجد با بنایی نیمه کاره به بهره برداری می رسند و بسیاری دیگر تقلیدی ابتدایی هستند از گذشته ای شکوهمند.
ژانویه 12, 2012 /
Googoosh

صفحه های گرامافون گوگوش

موسیقی عامه پسند ایرانی در دهه ۱۳۴۰ شمسی تغییری اساسی کرد. در دهه ۱۳۵۰ سبک غربی از نوع سنتی به طور کامل پیشی گرفت. فائقهٔ آتشین، معروف به گوگوش، یکی از عوامل اصلی محبوبیت سبک غربی موسیقی پاپ است. اجرای آهنگ‌های او پس از انقلاب ۱۳۵۷ ممنوع اعلام شد، اما آهنگ‌هایش همچنان از طریق نوار کاست (در دهه ۱۳۶۰) و سی دی (در دهه ۱۳۷۰) در مهاجرت حفظ و پخش شدند. این مجموعه ای است از جلد صفحه‌های گرامافون گوگوش.
ژانویه 11, 2012 /