Clicky

Th[o/e]se Days

ا[و/ی‍]ن روزا

«ا[و/ی‍]ن روزا» مجموعه عکس هایی است از شاهین شهریاری و سینا باقری که تصاویر مکان هایی در تهران را با تصویری از گذشته ی همان محل در دوران انقلاب ادغام می کند.
ژوئن 25, 2012 /
Don Quixote

کتاب های طلایی

کتاب های «طلایی» مجموعه ای از کتابچه هایی کوچک بود با زبانی بسیار ساده شده داستان های مشهور ادبیات کلاسیک غرب را برای کودکان بازگو می کرد. این کتاب ها توسط انتشارات امیر کبیر در طول سال های دهه ی ۱۳۴۰ و ۱۳۵۰ منتشر می شد. قیمت ارزان کتاب های «طلایی» و شهرت آثاری که معرفی می شدند این کتاب ها را در میان کودکان محبوب کرده بود. برای بسیاری از این کودکان خواندن کتاب های «طلایی» اولین تماس با ادبیات جهان بود.
ژوئن 20, 2012 /
Walking in Tehran’s Amirabad - پرسه در امیرآباد

گذری به امیرآباد

این مجموعه حاصل گشت و گذاری است در محله ی امیرآباد تهران در فروردین ۱۳۹۱. عکاس این مجموعه، روزبه شهرستانی، می گوید: «امیرآباد محله ایه که بیشتر از هرجای دیگه در اون زندگی کردم؛ در قسمتهای مختلفش. این آلبوم و آلبوم بعدی در واقع بیشتر از اون که صرفاً یک گزارش شخصی باشه، یک سفر شخصی در زمان، به گذشته ای نسبتاً دور، از طریق گشت و گذار در خیابونها و کوچه پسکوچه های این منطقه از شهر».
ژوئن 12, 2012 /
Original Stereoscopic Image of Yazdekhast

تصاویر سه بعدی از ایران در آغاز قرن بیستم

کارت پستال های زیر که در ابتدای قرن بیستم در اروپا منتشر شده اند تصاویری برجسته نما (سه بعدی) از نقاط مختلف ایران را نشان می دهند. عکاسی برجسته نما به تکنیکی در عکاسی گفته می شود که با کنارهم گذاری دو تصویر «آف ست» و نمایش جداگانه ی آن ها به چشم چپ و راست توهمی از عمق را در بیننده ایجاد کند.
ژوئن 7, 2012 /
Rooftops of Tehran

بر پشت بام های تهران

بر پشت بام های خانه های تهران چه می توان دید؟ در یک صدسال گذشته منظره ی بام ها ی خانه ها همراه با تغییرات شیوه ی زندگی ایرانیان تغییر کرده اند. رسم خوابیدن بر پشت بام بر افتاده است، بام های گنبدین و قوس دار کاهگلی جای خود را ابتدا به شیروانی ها و سپس به بام های مسطح قیرگونی داده اند، و هواکش های ساخته شده از حلبی و آهن گالوانیزه، آنتن های تلویزیون، و اخیرا دیش های ماهواره شکل پشت بام را به کلی عوض کردند. تنها چیز باقی مانده از گذشته شاید رخت هایی باشد که بر پشت بام ها زیر آفتاب خشک می شوند.
ژوئن 1, 2012 /
Three Fighters

ضحاک در جنگ جهانی دوم

در آستانه ی کنفرانس تهران در سال ۱۳۲۲ شمسی (۱۹۴۳ میلادی) وزارت اطلاعات انگلستان مجموعه ای از پنج کارت پستال تبلیغاتی بر ضد نیروهای محور در ایران منتشر کرد.
مه 27, 2012 /
Decorated Niches - بر تاقچه ها

بر تاقچه ها

تاقچه در منازل قدیمی تر شهرها و روستا ها هنوز بخشی از معماری خانه ی ایرانی است. تاقچه هم نقشی کاربردی برای نگه داری اشیای دم دست دارد، هم محلی است برای تزیین اتاق، و هم جایی برای نمایش علایق، اعتقادات و باورهای صاحب خانه.
مه 24, 2012 /
The Qotb (Guru) of Dervishes

دراویش ششده

تصویری که از ملاقات دراویش شهرستان ششده فسا با یکی از بزرگان دراویش (شخص بالای سر نفر ششم ردیف پایین از سمت چپ) گرفته شده است. به نظر می رسد زمان این ملاقات در ابتدای دهه ی ۱۳۳۰ شمسی و محل تصویر محل خانقاهی در ششده بوده باشد.
مه 21, 2012 /
Bastinado (Postcard)

فلک

فلک شیوه ی رایج تنبیه در انظار عمومی تا پیش از تغییرات نظام قضایی در سال های ۱۳۰۰ شمسی (۱۹۲۰ میلادی) بود. برای فلک کردن پاهای فرد مورد شکنجه به چوبی بسته می شود. دو نفر دو سر چوب را میگیرند و نفر یا نفراتی دیگر با ترکه کف پای او را می زنند.
مه 1, 2012 /