Clicky

Ferdowsi Avenue, 1962

خیابان فردوسی تهران

خیابان فردوسی که در دوران قاجار خیابان علاءالدوله نامیده می شد یکی از خیابان‌های قدیمی شمالی-جنوبی تهران است. این خیابان از میدان توپخانه آغاز شده و پس از گذر از چهارراه اسلامبول به میدان فردوسی در شمال منتهی می‌شود.
آوریل 25, 2012 /
Former Embassy of Iran in Washington D.C.

سفارت سابق ایران در واشینگتن دی سی

سفارت ایران در آمریکا تنها نمایندگی سیاسی رسمی ایران در ایالات متحده آمریکا تا قبل از قطع شدن روابط ایران و آمریکا پس از اشغال سفارت آمریکا بود. این سفارت سابق در خیابان ماساچوست در شهر واشنگتن دی سی قرار دارد.
آوریل 19, 2012 /
“Don’t Dump Trash”

لطفا آشغال نریزید

دیوارنوشته ی «آشغال نریزید» در اغلب کوچه ها و خیابان های ایران دیده می شود، گاهی تنها به صورت عبارت ساده ی «آشغال نریزید» و گاهی به همراهی فحش یا تهدید. عکس های این مجموعه در تاریخ ۲۶ فروردین ۱۳۹۱ در محله ای در شیراز گرفته شده اند.
آوریل 17, 2012 /
The Blind Owl - بوف کور

جلدهای کتاب بوف کور

بوف کور مشهورترین اثر صادق هدایت نویسنده معاصر ایرانی، رمانی کوتاه و از شاهکارهای ادبیات سدهٔ ۲۰ است. این رمان به سبک فراواقع گرایانه یا سورئالیستی نوشته شده و تک‌گویی یک راوی است که دچار توهم و پندارهای روانی است. این کتاب تاکنون از فارسی به چندین زبان ترجمه شده‌است.
آوریل 13, 2012 /
Vogue in Iran, December 1969

وگ در ایران (۱۳۴۸)

مناظری از تهران، اصفهان، شیراز و تخت جمشید پسزمینه ی ‫عکس های منتشر شده در شماره ی دسامبر سال ۱۹۶۹ (آذر ۱۳۴۸) مجله ی مد «وگ‬» هستند. در این شماره تصویری نیز از فرح دیبا دیده می شود که لباسی از سوزندوزی بلوچ بر تن دارد. صفحه ی بوتیک این شماره نیز بوتیک «نامبر وان، خیابان صنیع الدوله» متعلق به ویدا زاهدی را معرفی می کند.
آوریل 11, 2012 /
GQ, October 1969

فصلنامه ی جنتلمن ها در ایران (۱۳۴۸)

در اکتبر ۱۹۶۹ (مهر ۱۳۴۸) فصلنامه ی جنتلمن ها (مجله ی مد مردان که امروزه «جی کیو» نامیده می شود) عکس هایی منتشرکرد که در ایران گرفته شده بودند. تهران، اصفهان، شیراز و تخت جمشید در پسزمینه ی تصاویر دیده می شوند.
آوریل 11, 2012 /
Ice Sellers in Iran-یخ فروشی در ایران

یخ موجود است

مجموعه تصاویری از تابلوهای فروش یخ در کنار جاده ها و خیابان های ایران، گرفته شده بین سال های ۱۳۸۱ تا ۱۳۹۰.
آوریل 10, 2012 /
دفتر اداره اطلاعات و روابط فرهنگی ایالات متحد آمریکا در ایران (۱۳۳۰) - U.S.I.E.S. In Iran (1950)

آمریکا، پشت ویترین (۱۳۳۰)

در سال ۱۳۳۰ دفترهای اداره اطلاعات و روابط فرهنگی ایالات متحد آمریکا در ایران (نهادی ناشناخته که در مورد آن چیزی در گوگل پیدا نمی شود) و سه نهاد فرهنگی دیگر (کتابخانه ی ایالات متحده، کانون فرهنگی آمریکا، و کتابخانه کودکان) در خیابان شاه آباد (جمهوری فعلی) روبروی مهمانخانه ی نادری و کافه نادری قرار داشتند.
آوریل 6, 2012 /
Photocopied Talisman - فتوکپی طلسم

طلسم در تولید انبوه

بر خلاف زمان های گذشته که طلسم و دعا توسط دعانویسان در تعدادی اندک بسته به نیاز مشتریان نوشته می شد امروزه ابزار مکانیکی تکثیر تولید طلسم و دعا را آسان کرده است. در ایران امروز می توان فتوکپی طلسم و دعا را برای مقاصد مختلف از فروشگاه های نزدیک اماکن متبرکه به قیمتی ارزان تر از قیمت دعانویسان حرفه ای خرید.
آوریل 3, 2012 /
Sani al-Molk’s One thousand and One nights

هزار و يک شب (۱۲۳۲)

تصاویر این صفحه بخشی از نقاشی های کتاب هزار و يک شب (۱۲۳۲ شمسی - ۱۸۵۳ میلادی) به تصویرگری نقاش دربار قاجار میرزا ابوالحسن خان غفاری کاشانی (۱۸۱۴-۱۸۸۶ میلادی) است. او که با عناوین ابوالحسن دوم یا صنیع الملک نیز مشهور است به عنوان اولین معلم نقاشی به شیوه ی غربی در ایران شناخته می شود.
مارس 30, 2012 /
Damghan, Iran, February 2005 - دامغان، بهمن ۱۳۸۳

مجسمه های «زیبا ساز»

«زیبا سازی» شهرها اصطلاح جدیدی در زبان فارسی است که از دهه ی هفتاد شمسی در ایران رایج شده است و به فعالیت هایی گفته می شود که شهرداری ها انجام می دهند تا فضای شهری را زیباتر سازند. بخشی از این فعالیت ها تزیین شهر با مجسمه است.
مارس 28, 2012 /
روش آموزش کرولالها نوشته ی جبار باغچه بان - Guide to Deaf-mute Education by Jabbar Baghtcheban

روش آموزش کرولالها

کتاب «روش آموزش کرولالها» نوشته ی میرزا جبار عسگرزاده، معروف به جبار باغچه بان (۱۲۶۴، ایروان - ۴ آذر ۱۳۴۵)، نخستین کتاب آموزش تکلم و گفتار برای ناشنوایان فارسی زبان است. او بنیان‌گذار نخستین کودکستان و نخستین مدرسه کر و لال‌های ایران در تبریز و همچنین اولین مؤلف و ناشر کتاب کودک در ایران است.
مارس 26, 2012 /
Rasht Municipality (City Hall)، Savoy Hotel، and Mayak Cinema, 1949 - ساختمان شهرداری، هتل ساوی، و سینمای مایاک، ۱۳۲۸ (۱۹۴۹ میلادی)

ساختمان های دولتی رشت قدیم

تصاویر زیر عكس هایی از ساختمان های دولتی رشت قدیم اند که در فاصله ی سال های پایانی حکومت قاجار تا دهه ی ۱۳۴۰ شمسی (دهه ی ۱۹۶۰ میلادی) گرفته شده اند. تقریبا همه ی این ساختمان ها هنوز پابرجا هستند، البته بعضی با اسم هایی متفاوت از گذشته. برای مثال «ساختمان مریضخانه ی بلدیه» امروزه با نام «ساختمان شماره ی ۲ شهرداری» شناخته می شود.
مارس 16, 2012 /
A Shipwreck in Miankaleh - کشتی غرق شده در میانکاله

کشتی غرق شده در میانکاله

چند سال پیش، احتمالا به دلیل نوسانات سطح دریای خزر در دهه گذشته، کشتی غرق شده ای از زیر شن و ماسه ساحل دریای خزر در نزدیکی شبه جزیره میانکاله در مازندران از آب بیرون آمد.
مارس 14, 2012 /