Clicky

«ا[و/ی‍]ن روزا» مجموعه عکس هایی است از شاهین شهریاری و سینا باقری که تصاویر مکان هایی در تهران را با تصویری از گذشته ی همان محل در دوران انقلاب ادغام می کند.

عکاسان می گویند: «بعضی وقتا از خودم می پرسم اگه خیابونا و ساختمونا و ماشینا و آتا آشغالای اطرافمونم مثل دستگاه های ضبط و پخش روشون دکمه داشت که میشد بزنیشون عقب و تصویرایی که ضبط کردنو بهت نشون بدن چی میشد. تو این آلبوم سعی کردم با یک فقره دوربین و یک فروند فتوشاپ سی.اس.فایو این تخیلاتو به واقعیت نزدیک کنم. ایده اصلی رو از عکس های سرگی لارنکوف، عکاس روسی که همین کارو با عکس های جنگ جهانی دوم انجام داده، اقتباس کردم.»

این تصاویر با اجازه ی عکاسان و گروه گزارش تهران منتشر شده است.

Th[o/e]se Days

Th[o/e]se Days

Th[o/e]se Days

Th[o/e]se Days

Th[o/e]se Days

Th[o/e]se Days

Th[o/e]se Days

Th[o/e]se Days

Th[o/e]se Days

Th[o/e]se Days

✤ Also available in: English

برچسبها ←  
اشتراک گذاری ←

‏27 نظر در مورد ا[و/ی‍]ن روزا

  1. حسن گفت:

    بسیار عالی و تاثیر گذار. هر چند که بقول خود خالق این آثار، ایده ی اولیه از هنرمند دیگری بوده؛ اما این چیزی از ارزش کار کم نمی کند. فرض کنید که این کار را در دیگر شهرهای اروپایی یا نقاط دیگه ی جهان هم میشه انجام داد و هر هنرمندی در محل خودش (در صورت داشتن این توانایی و دقت و پیگیری) می تونه مشابه اینکارو انجام بده. خب این دیگه کپی نیست (بشرطی که گفته بشه ایده اولیه از اون هنرمند اولی بوده) … وگرنه که هیچکس نخواهد تونست این پروژه رو تو کشور خودش انجام بده ( و به مردمش لذت دیدن این دیدگاه رو عرضه کنه). ضمنا الزاما بکار بردن دوربین و تکنیک عکاسی و استفاده از ابزارهای دیجیتال مثل فتوشاپ دلیل نمیشه که یک کار، اثر هنری نباشه و بسادگی خلق شده باشه. دیدگاه ذهنی و ایده و توان هنرمند در بکارگیری تکنیک و ابزار هست که هنر رو خلق می کنه. وگرنه بسیاری از ما ممکنه همین میزان ابزار و امکانات رو در اختیار داشته باشیم و خوشبختانه الان اینترنت هم در دسترس همه س، پس هرکس فکر می کنه انجام همچین کارهایی ساده (به هنری بودنش کاری ندارم تازه) هست لطفا استارت بزنه و ببینه چطور می تونه اینقد راحت و بسادگی نقدکردن شفاهی و دهانی ، یک کار هنری خلق کنه. لطفا در بکار بردن کلمات و مفاهیم دقت کنید. به مشخصات و معیارهای کاری که انجام شده فکر کنید بعد حرف بزنید. اینو هر کسی می تونه بفهمه و چیز پیچیده ای نیست.

  2. آیدا گفت:

    http://iranwire.com/pictorian/international-photos/241/

    الهام گرفتن از یه ایده با کپی کردن خیلی فرق داره !

  3. مهدی گفت:

    سلام ،
    آرزوی موفقیت وی کنم براتون .
    ساعت هاست که میخکوب صفحه نمایش شدم . احسنت .

  4. Sina گفت:

    ممنون از همه ی دوستانی که نظر دادن. من خیلی اتفاقی از طریق سرچِ گوگل دیدم که کارامون روی این وبسایتم هست.
    راجع به ضعف توی ادیت تا یه حدی قبول دارم انتقادها رو و مطمئنا هنوز جا برای کار بسیاره. سعی ندارم توجیه کنم ضعف رو منتها به چند نکته باید حتما اشاره کنم. اول اینکه پیدا کردن عکس های با کیفیت از انقلاب ۵۷ سخت تر از اون چیزی بود که فکر میکردم. مطمئنا اگه عکس های بهتری بشه پیدا کرد نتیجه ی بهتری در ادیت میشه گرفت. دوم اینکه پیدا کردن مکان دقیق عکس کار بسیار زمانبر و طاقت فرساییه و این مسئله بغرنج تر میشه وقتی که مجوز عکاسی نداشته باشید و فضای همیشه-امنیتی خیابون انقلاب و اطراف دانشگاه به ما این اجازه رو نمیداد که اون طور که دلمون میخواست وقت بذاریم برای پیدا کردن مکان دقیق عکس. سوم اینکه تغییراتی که در این سی و اندی سال توی این مکان ها داده شده فراتر از اون چیزی بود که قبل از شروع پروژه پیش بینی میکردم. برای مثال برای شاتِ تانکِ از کار افتاده تو میدون امام حسین (که اتفاقا موفق شدم مکان دقیق عکس اصلی رو پیدا کنم) اگه خوب دقت کنید میبینید که اون جدولی که تانک روش افتاده به طور کامل از فضا بعد از عریض کردن مسیر، حدف شده و تقریبا میشه گفت پرسپکتیوِ فضا از بین رفته.
    با تمام این اوصاف به نظرم چند تا از کارا قابل دفاع تر از بقیه هستن. خوشحال میشم اگه بازم بتونم از نظرهای دوستان استفاده کنم.

    • شهر فرنگ گفت:

      آقای باقری،

      ممنون از کامنتی که گذاشتید. ما تصاویر شما را ابتدا در گروه گزارش تهران دیدیم و از طریق ادمین این گروه از شما برای بازنشر کارها اجازه گرفتیم. ایشان گفتند که شما این اجازه را به ما داده اید. تعجب می کنم که از انتشار عکس ها در این جا بی خبر بودید.

      • Sina گفت:

        درسته. قبل از انتشار اشاره کرده بودن اما اسم سایت رو من نمیدونستم. به هر حال ممنونم از انتشار عکس ها و به خصوص برای ترجمه ی متنِ ضمیمه شده.

  5. ebi گفت:

    ضمن عرض خسته نباشید به دست اندرکاران سایت جالب و دیدنی شهر فرنگ بایت عرض کنم فقط جمع آوری این عکسها خودش یک هنر است و تلفیق اون با عکس های جدید.
    متاسفانه خیلی از ماها عادت کردیم که همش منفی بافی کنیم و همه چیز و همه کس رو تخریب کنیم کسانی که از خود چیزی برای عرضه ندارند زحمات دیگران را کمرنگ می کنند.

  6. parsa گفت:

    میشه بگید کجاش ضعیف بود؟اصلا مفهوم این عکسا ربطی به فوتوشاپ نداشت.آفرین به هنر عکاس و ایده خلاقانتون.من فوتوشاپ حرفه ای کار میکنم چون کارم تبلیغاته .فوتوشاپ یه وسیلست که همه میتونن سریع یاد بگیرن ولی ایده های خلاقانه ای مثل این عکس ها واقعا در کمال سادگیش کار هر کسی نیست.ممنون از عکساتون من حتما از این نوع ایده تو کارام استفاده میکنم فک کنم بازخورد خوبی داشته باشه

  7. محسن گفت:

    دستتون درد نکنه خیلی جالب و خوب بود ضمنا به نظرات سطحی بعضی ها که فقط فتوشاپو میبینن و از بقیه کار غافل میشن لهمیت ندید . متاسفانه بعضی ها عادت کردند که همیشه ساز مخالف بزنن و در مورد هرچیزی با دید ضعیف و سطحی نگر خودشون اظهار نظر کارشناسانه بکنن اظهار فضل کنن . بازم دستتون درد نکنه خیلی حال داد مخصوصا برای من که هم اون فضا را دیدم هم این وضعیت را دارم می بینم کنار هم گذاشتن اونا خیلی خاطره انگیز بود.

  8. گلناز گفت:

    کار جالبی بود و ممنون که کپی رایت ایده ی اصلی رو رعایت کردین. اینکه توی یه خیابون امروزی راه بری و فکر کنی که قبلاً تو همین نقطه چه اتفاقاتی افتاده همیشه مرموز و جالبه.
    می شد یه کار دیگه هم امتحان کنین شاید اونم جواب بده شایدم نه! اینکه عکس های امروز خیابونها رو هم سیاه و سفید کنین و با عکس هی قدیمی کار کنین اینجوری شاید بهتر تصاویر در هم حل میشدن 🙂 خسته نباشین

  9. محمد گفت:

    khaili zaeef bood

  10. tabassom گفت:

    سلام،ایده جالبی بود،خیلی خوشم اومد مرسی

  11. جلال گفت:

    عالی بود. دست عکاس هاش و تهیه کننده هاش درد نکنه، و ممنون از شما بخاطر سایت عالی تون. همچین سایت های با کیفیتی تو فضای وب فارسی کم یابن

  12. محمود گفت:

    سلام کارتون دیدنی بود.
    خواهشا با نظراتون باعث دلسردی کسانی که برای سایت زحمت میکشن نشید.

  13. shervinrs گفت:

    بعضی وقت ها عکس العمل ها از خود عمل هم جالب ترن 😀

  14. مهرداد گفت:

    ghlam نابغه ی ته photoshop ایده مهمه اینجا نه تکنیک کار خداییش امثال شما آدمای سطحی زیاد شدن یه کار یه ایده خوب از خودت اینجا بزار ببینیم چی کاره ای به هر حال کار قشنگی بود اگه این آقایون رو میدیدم میشد از یه زاویه دیگه هم باهاشون صحبت کرد ببینیم چیه نظرشون در مورد اینکه این قسمت سیاه و سفید عکسا شروع خوبی بود یا بایان خوبی 😀

  15. مهدی گفت:

    سلام
    کار قشنگیه نه از اون زاویه که دوستان میبینن ! و به ظاهرش ایراد میگیرن اما عمق کار واقعا قشنگ بود منکه تحت تاثیر قرار گرفتم مرسی عزیز

  16. ghlam گفت:

    کارتون خیلی مسخره بی معنی لوس بود مگه چی کار کردی ۴ تا عکس توی فتو شاپ گذاشتی روی هم بعد یکیشو پاک کردی طوری که عکس زیری مشخص بشه این مال زمانی بود فتو شاپ ۳٫ امده بود بابا یک کار جدید جالب انجام بدین .

  17. ارسلان گفت:

    بسیار زیبا بود..

  18. شبنم گفت:

    kasi ke photoshop ro kamel balad bashe midune ke cheghadr bad tarkib shode…
    ey kash kami rooye photoshop hash behtar kar mishod…be sheddat amator and
    va aslan ghabele moghayese ba kare un naghashe roos nist…

    • مهربانی گفت:

      شبنم عزیز گرفتن یک عکس جدید دقیقا از همان زاویه عکس قدیم، کار ظریفی است.از نظر من که فتوشاپ کار حرفه ای هستم کارشون هم بد نیست.به نظرمی رسد که مخصوصا این طور کار کرده اند. بیایید نیمه پر لیوان را ببینیم

    • الف گفت:

      هیچ کس نمیتونه ادعا کنه که فتوشاپ رو کامل بلده…

    • میلاد گفت:

      ادیتش مهم نیست، مهم زاویه عکس هست که دقیق درومده. ضمناً larenkov هم عکاس هست، نه نقاش! هنوز کارای اونو ندیدی و اومدی میگی قابل مقایسه نیست!

  19. مرتضي زنگنه گفت:

    چه کیفیتی!

  20. 1 گفت:

    خیلی جالب بود

  21. یه نفر گفت:

    سلام. کارتون واقعاً جالب بود. موفق باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.