Clicky

محمد تجویدی نقاش و نگارگر در سال ۱۳۰۳ در تهران به دنیا آمد و مقدمات نقاشی و طراحی را نزد پدرش هادی تجویدی – استاد نقاشى و از شاگردان کمال ‏الملک – آموخت. تجویدی در سال ۱۳۲۳ نخستین بار برای نشر فارسی دیوان خیام را به تصویر کشید.

در سال ۱۳۲۴ به هنرستان هنرهای ملی وارد شد و پس از گذراندن هشت سال دوره‌های هنری در سال ۱۳۳۲ با حکم شورای عالی فرهنگ، استاد هنرستان هنرهای زیبا شد و با حسین بهزاد به همکاری پرداخت، ولی سال ۱۳۴۲ پس از در گذشت حسین بهزاد درس در آن هنرستان را‌‌ رها کرد و تا پایان عمر به خلق آثار هنری مشغول شد.

با شروع فعالیت محمد تجویدی به تصویرسازی بسیاری از ناشران بزرگ به سراغ او آمدند و ماحصل این کار، تصویرسازی براى صد‌ها کتاب از دیوان‏هاى شعراى ایران همچون خیام، سعدى، حافظ، بابا طاهر عریان، فردوسى و دیگران است.

محمد تجویدی در سال ۱۳۷۳ در سن ۷۰ سالگی در تهران درگذشت.

✤ Also available in: English

برچسبها ←  
اشتراک گذاری ←

‏7 نظر در مورد نقاشى هاى محمد تجویدی

  1. محمد گفت:

    سلام ما یک نقاشی داریم البته روی بوم نیست این تابلو رو زمانی که پدرم نوجوان بوده خریده فکر کنم الان ۶۰ ساله که تو خانه ما هست امضاء استاد پایین این کار هست البته من به یک نفر نشونش دادم گفت چاپه ولی اون زمان دستگاهی نبوده که همچین ترکیب رنگی داشته باشه و انقدر دقیق باشه خلاصه میخواستم بدونم این نقاشی شده یا حالا چاپ یا عکسه البته دیگه داره پوسیده میشه و حیفه نمیدونیم چیکارش کنیم اگر این مطلب رو خوندید جواب بدید تا عکس و بفرستم براتون تابلو یوسف و زلیخا هستش ممنون میشم جواب بدید

  2. حسن گفت:

    من کتاب مصور حافظ باتابلو نقاشیهای استاد را رم متاسفانه کسی به امانت برد وتمام نقاشیهاشوکند

  3. فرهاد گفت:

    به عنوان شخصی که اندک زمانی کوتاه بطور کاملا غیر حرفه‌ای دست در نقاشی مینیاتور داشتم و این تجربه از هر میراثی برای من با ارزش تر است ، اساتیدی مانند مرحوم استاد تجویدی ستاره‌ای دنباله دار در تاریخ و فرهنگ و عظمت ایران و ایرانیان روحش قرین رحمت و راهش چونان جاده ابریشم همیشه زنده و پایدار.

    • امیر گفت:

      سلام من یه اثر از استاد محمد تتمجیدی دارم که حدود ۷۰سال پیش پدر بزرگم خریده و از اون بمن ارث رسیده

      • ارشیا گفت:

        قربان به دیوار بزنید و لذت ببرید از این هنر والا،چون حقیقتش مارکت آثار ایشون خیلی قوی نیست و نگهداشتن چنین اثر نفیسی به صرفه‌تر از فروش آن است

  4. نعیم عنقا گفت:

    استاد معظم محمد مختار تجویدی از شاگردان و مریدان خاص حسین بهزاد مینیاتور بودند و پس از درگذشت استاد بهزاد، تدریس در هنرستان هنرهای زیبا را ترک کردند و به قول خودشان تحمل دیدن جای خالی استاد در آن فضا را نداشتند.
    آخرین رخصت دیدار با ایشان در ۲۸ اردیبهشت ۱۳۷۳ و در مراسم افتتاح موزه استاد بهزاد در کاخ سعدآّباد بود. روانش شاد و یادش گرامی
    نعیم عنقا – برادرزاده و وارث قانونی حسین بهزاد مینیاتور
    http://www.facebook.com/photo.php?fbid=442044862947&set=a.397208557947.176470.164531597947&type=3&theater

  5. farnaz گفت:

    معرکه ان!!وای خدااااا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.