کارت پستال های زیر که در ابتدای قرن بیستم در اروپا منتشر شده اند تصاویری برجسته نما (سه بعدی) از نقاط مختلف ایران را نشان می دهند. عکاسی برجسته نما به تکنیکی در عکاسی گفته می شود که با کنارهم گذاری دو تصویر «آف ست» و نمایش جداگانه ی آن ها به چشم چپ و راست توهمی از عمق را در بیننده ایجاد کند.
انیمیشن این تصاویر توسط شهرفرنگ تهیه شده است تا توهم عمق بازسازی شود.
✤ Also available in: English
خیلی عالی بود تا حالا چنین عکس هایی ندیده بودم. عمق تصویر خیلی خوب بود.
جالب بود از یک همچین تکنیکی برای عکاسی استفاده شده بود.
من عاشقه ایران باستان وتاریخ هستم ممنون
اینا که متحرّک بود . به جای سه بعدی
چشمای آدم بالا و پایین میره
همان طور که ممکن است اطلاع داشته باشید تصویر سه بعدی قابل نمایش بر روی وب نیست. ما تصویری متحرک از این تصاویر سه بعدی تهیه کردیم تا ایده ی کار را به شما منتقل کنیم. اگر چشم های شما بالا و پایین می رود راه حل ساده این است که به تصاویر نگاه نکنید.
در بسیاری نگاره ها یک حقیقت عریان به چشم می خورد.
عملا جز در بخش هایی از تهران و شهرهای بزرگ آم موقع چون اصفهان و تبریز، دیگر بخش های همان شهرها و بیشتر شهرهای دیگر عملا چندان تفاوتی از دیدگاه بافت ساختمانی با روستاها نداشت.
همان کوچه های خاک پرفته، هعمان انبوه ذباله که چون بسیاری شهرها تنها رفتگران ذباله انبوه سگ ها بودند که هر گله متعلق به یک محله یود، هعمان مردم غرقه در اوهام و خرافات که اکنون به غلط معدن وفا و مهربانی تلقی می گردد، همان دعواهای خونبار حیدری نعمتی محلات، همان آب آلوده و عیوب دیگر.
فوق العاده است! من آرشیو های زیادی از ایران قدیم و مخصوصا شهر خودم (شیراز) دیده و دارم. و بواسطه ی حرفه ی پدری (عکاسی) و حرفه ی خودم ( تصویرسازی و انیمیشن) ارتباط زیادی با تصاویر مستندتاریخی داشته و دارم. اما بسیار لذت بردم از تصاویر ارائه شده در اینجا و ابتکاری که در القای عمق و بُعد ایجاد کرده اید.
از کامنت “تیر” که گفته :”حافظه تاریخی به تصویرهای مشترک نیازمنده” نیز خیلی خوشم اومد و نکته ی بسیار بسیار مهمی رو مطرح کرده. چیزی که با کارهای اینچنینی( که شما انجام داده و می دهید) امکانپذیر میشه.
از اینکه این عکس های استریو را جمع آوری کردید و به نمایش گذاشتید ممنونم. ممکن است بفرمائید این عکس ها را از کجا پیدا کردید ؟
این گونه تصاویر تاریخی در فروشگاه های آنتیک فروشی پیدا می شوند. این دسته تصاویر توسط یکی از خوانندگان شهرفرنگ برای ما ارسال شده است.
baba dame hamaton garam bebakhshid ama en dastanha ke bacheha dar moredeh noe neghah kardan be axeay shom neveshtan be nazarman ajebe chon tavahomehe axeha dar vaghe 2 axe hastan ke ba 2 lenz ke be fasele 2 cheshme ansan az ham fasele daran gerefteh shodeh va ba tekrar shoda axaa hese avaleye tasavire sebodero medan tozehate bala dar morede dedan tasavir sebode computer ast va hodode 15 saleabda shodn dar har sorat saate jalibe darin man ke khosham omad mer30 az zahamateton bacheha dameton garm
سر آدم گیج میرود
سلام. فوق العاده بود. یک قطعه کاغذ ۳*۳ جلوی چشم در فاصله حدودا ۲۵ سانتی متری قرار دادم بطوری که وقتی با چشم راست نگاه می کردم، تصویرسمت چپ مانیتور را میدیدم و سمت راستیه رو کاغذ گرفته بود. با کمی عمق دادن به نگاه، کاملا سه بعدی دیده می شد. مرسی.
بسیار سپسا گذارم از شهرفرنگ!
تک تک مطالبتون جالبن … با اجازه تعدای رو با ذکر نام منبع استفاده می کنم
وبسایت خیلی جالبی دارید… حافظه تاریخی به تصویرهای مشترک نیازمنده… مرسی از شما
در من بیشتر حس سردرد ایجاد کرد.
تصاویرجالبیه. ولی اگه سرعتش کم تر بود بهتره.اینجوری سر اآدم گیج میره.
۱- به وسط صفحه نگاه کنید
۲- چشم هاتونو چـــپ کنید تا حدی که تصویر چپ و تصویر راست در هم ادقام بشن
۳- در نهایت ۳ تا تصویر جلوی شما ایجاد میشه ، به وسطی نگاه کنید
اینو ببینید:
http://www.youtube.com/watch?v=vhsACv8Cut8&feature=g-upl
به این تصاویر استریوگرام می گویند و در صورتی ۳ بعدی درک می شوند که هر یک از چشمها تنها یکی از دو تصویر را درک کند . مثلا چشم راست تصویر راست و چشم چپ نصویر چپ ، بعد خود مغز با تغییر عملکرد عضلات دو تصویر را یکی کرده و به خاطر اختلاف جزیی در دو تصویر، درک ۳ بعدی پیدا میکند. همانند اصول کارکرد تلویزیونهای ۳ بعدی.
تصاویر خیلی جالبین کار شما جذاب ترش کرده فقط کاش کمی کندتر می بود این حرکت تصویر اینجوری که تند حرکت میکنه کمی چشم اذیت میشه 🙂
اگر سرعت کمتر شود تصور بعد در ذهن بیننده شکل نمی گیرد.
سرآدم گیج می رود همان تصاویر معمولی بهترند