شیعیان به هنگام نماز از مهر استفاده می کنند. مهر معمولا از خاک کربلا، مشهد یا قم ساخته شده است. کلمات روی مهر یا اشاره به مبدا خاک استفاده شده در آن دارد و یا نام امامان و معصومین است.
ملانصرالدین نشریهای فکاهی و انتقادی بود به سردبیری جلیل محمدقلیزاده که به زبان ترکی آذربایجانی و گاهی به روسی منتشر میشد. این نشریه ابتدا در تفلیس (از ۱۹۰۶ تا ۱۹۱۷ میلادی) منتشر میشد و سپس انتشار آن در تبریز (در ۱۹۲۱ میلادی) و باکو (از ۱۹۲۲ تا ۱۹۳۱ میلادی) ادامه یافت.
بلیط های اعانه ملی یا بخت آزمایی در سال های دهه ی چهل و پنجاه شمسی در ایران به فروش می رفتند. خرید این بلیط ها از نظر بعضی مذهبیون قمار تلفی می شد و همین باعث شد که فروش آن پس از انقلاب متوقف شود.
در سال های دهه ی نود میلادی شکل جدیدی از بلیط های بختآزمایی به نام بلیت ارمغان بهزیستی یا هدیه ارمغان سبز توسط سازمان بهزیستی جمهوری اسلامی برای مدتی کوتاه منتشر شد.
اسطرلاب و گوی جهان نما ابزار رمالان و ستاره شناسان بودند تا به یاری آن ها ستاره ها را رصد کنند. اسطرلاب اغلب از برنج ساخته می شد و نقوش و نقشه های حک شده بر رو و پشت آن نقشه ها و رمزهای پیشگویی و ستاره شناسی است.
خطوط نستعلیق و شکسته در دوران بین صفویه و قاجار (۱۵۰۰ تا ۱۸۰۰ میلادی) ابداع شدند و در نوشتن کتاب ها، فرمان های، و قراردادهای رسمی به کار رفتند. امروزه نستعلیق و شکسته شیوه های مسلط خوشنویسی ایرانی هستند و در تزیین اشیاء زندگی روزمره نیز به کار برده می شوند.
در فوریه و مارس ۱۹۶۰ مرد جوانی اهل نیوزیلند از انگلستان به هند سفر کرد. او در طول این سفر زمینی تنها چهار عکس گرفت. سه عکس از این چهار تصویر پریده رنگ در ایران گرفته شده اند. این تصاویر گرچه پریده رنگ اند اما چیزی از تهران ۱۹۶۰ (۱۳۳۸) را در خود دارند.
← منبع