تصاویر این صفحه بخشی از نقاشی های کتاب هزار و یک شب (۱۲۳۲ شمسی – ۱۸۵۳ میلادی) به تصویرگری نقاش دربار قاجار میرزا ابوالحسن خان غفاری کاشانی (۱۸۱۴-۱۸۸۶ میلادی) است. او که با عناوین ابوالحسن دوم یا صنیع الملک نیز مشهور است به عنوان اولین معلم نقاشی به شیوه ی غربی در ایران شناخته می شود.
صنیع الملک که فرزند نقاش و تصویرگر اوایل قرن نوزدهم، میرزا محمد غفاری، بود پس از فراگرفتن فن نقاشی زیر نظر مهر علی اصفهانی (نقاشباشی فتحعلی شاه قاجار) در اواسط سلطنت محمد شاه قاجار در سال ۱۸۴۰ میلادی به ایتالیا سفر کرد و چند سال در موزههای فلورانس و رم مشغول نقاشی بود. پس از بازگشت صنیع الملک اولین مدرسه نقاشی را در ایران تاسیس کرد.
✤ Also available in: English
این نگارگری های گنجینه بی مانندی است از پوشاک و فرهنگ ایرانیان در اوایل ناصرالدین شاه و دوران صدارات اعتماد الدوله میرزا آقا خان نوری.
در ان سال ها دوربین تصویربرداری تازه وارد ایران شده و عکس ها چندان کیفیت نداشت .
اما معدود تصاویر شاه جوان جالب است که به قول محمد حسن خان اعتماد السلطنه تازه بزور ریش گذاشته بود تا نشانه مردانگی را داشته باشد.
نخستین مد اروپایی دستمال گردن بود که در ان دوران درباریان و بویژه جوانان استفاده می کردند ولی هنوز پارچه مصرفی تولید داخل بود و شرکت های انگلیسی با دستیاری نوکرهای بازاری که نسل های بعدی همگی پسوند چی را به نام خانوادگی خود اضافه کرده بودند مهم ترین صنعت ایران را نابود ننموده بودند.
در آن سال ها ابریشم و صادرات ان حکم تریاک اواخر قرن نوزدهم و نفت کنونی را از لحاظ ارزآوری داشت .