اخیرا نسخه ای از شاهنامه را در بخش آسیایی و آفریقایی کتابخانه ی بریتانیا یافت شده است که پیشتر ثبت نشده بوده است. این شاهنامه که توسط محمد یوسف تصویرسازی شده است متعلق به ۱۶۴۰ میلادی (دوران سلطنت شاه صفی و شاه عباس) است. هفت تصویر زیر از این شاهنامه است.
* منبع: بلاگ مطالعات آسیایی و آفریقایی (کتابخانه ی بریتانیا).
علاقه پادشاهان دوره های مختلف خصوصا صفوی به نگاری شاهنامه جالب توجه است. با وجود اینکه شاهکار هایی قبلا بدست بهزاد و سلطان محمد و رضا عباسی خلق شده، باز هم افرادی را به این کار می کار می گماردند.
با وجود اینکه محمد یوسف از شاگردان رضا عباسی بوده، اما نه شاهد قدرت خطوط و چهره نگاره رضا عباسی در کار هستیم و نه غنای رنگ کمال الدین بهزاد که پیش تر از او می زیسته است.
با این وجود به هنر پیشینیانم می بالم.
تصویر یکی مونده به آخر نشون دهنده قدمت ورزش چوگان هست.
در طول تاریخ هنر ایران شاهنامه های نگارگری شده آیینه تمام نمای الگوی پوشاک طبقه عمدتا برتر و برگزیده زمان خویش بوده اند.
به گمان من نگارگری های این نسخه در مقایسه با دوره های پیشین چندان دقیق و زیبا نیست ولی بویژه در برگ نخست می توانیم پوشش نظامیان آن زمان را تا حدود زیادی به تصویر درآوریم.
کمفر آلمانی نگارگری های بسیار جالبی از طبقات اجتمایی ایرانیان روزگار شاه سلیمان در نیمه دوم قرن هفدهم گرداوری نموده است.