ادوین لرد ویکس (۱۹۰۳-۱۸۴۹) هنرمندی آمریکایی است که سفرهای بسیاری به شرق و از جمله ایران کرده است. او شرح سفرهای خود را در کشورهای خاورمیانه و هند در سفرنامه ای به نام «دریای سیاه تا ایران و هندوستان» (نیویورک، ۱۸۹۶) آورده است. تصویرسازیهای این صفحه از تعدادی از نقاشی های او از ایران دوران قاجار است.
به شهرفرنگ کمک کنید
اگر از مطالب شهرفرنگ خوشتان می آید و علاقه مندید که این سایت به فعالیت خود ادامه دهد لطفا با کمک مالی خود شهرفرنگ را در پرداخت هزینه های سایت یاری کنید.
یک نکته مهم که در نگارگری ها و عکس های برگرفته از ایران قرن نوزدهم مطرح می باشد رواج کلاه نمدی در بسیاری نواحی کشور و حتی در جوامع شهری است.
در تهران ۱۰۰ سال پیش کلاه پوستی زیبنده نوکران دولت که همان قشر کارمند و متوسط می باشد به حساب می آمد. تجار عمامه های شیر شکری بر سر می نهادند و طبقه عوام از کلاه نمدی استفاده می نمودند.
از دوران هخامنشیان استفاده از کلاه ساخته شده با نمد به اشکال گوناگون و عموما گرد مانند کلاه بختیاری مرسوم بوده است.
در دوران وزارت جنگ عبدالحسین میرزا فرنانفرما در عهد مظفرالدین شاه که قشون ظفرنمودن دولت ابد مدت به راستی شیر بی یال و دم و اشکم گردیده بود به بهانه صرفه جویی در مخارج یونیفرم قشون، کلاه پوستی سربازان را بدل به کلاه نمدی نمودند