Clicky

در سال ۱۳۳۰ دفترهای اداره اطلاعات و روابط فرهنگی ایالات متحد آمریکا در ایران (نهادی ناشناخته که در مورد آن چیزی در گوگل پیدا نمی شود) و سه نهاد فرهنگی دیگر (کتابخانه ی ایالات متحده، کانون فرهنگی آمریکا، و کتابخانه کودکان) در خیابان شاه آباد (جمهوری فعلی) روبروی مهمانخانه ی نادری و کافه نادری قرار داشتند.

موضوع تصاویر زیر نگاه رهگذران به تصاویر تبلیغاتی پشت ویترین این اداره است.

عکس ها از دیمیتری کسل. © بایگانی تصاویر تایم لایف.
Photos by Dmitri Kessel. Courtesy of Time Inc. © Time Inc.

✤ Also available in: English

برچسبها ←  
اشتراک گذاری ←

‏4 نظر در مورد آمریکا، پشت ویترین (۱۳۳۰)

  1. مرتضی سیدی نژاد گفت:

    ظاهرا این اداره اطلاعات و روابط فرهنگی ایالات متحده، یک سری ویترین اخبار در مراکز پرتردد شهر نصب کرده بوده و اخبار ایران و جهان خصوصا آمریکا را به صورت مصور در این ویترینها به نظر مردم می رسانده است. این مطلب امروز دستگیرم شد. از روایت فریدون قوانلو در کتاب تاریخ سینمای جمال امید:
    بعد از اینکه قرار شد به توصیه یکی از آشنایان در اداره کل انتشارات و اخبار خارجی کار کنم به USIS که کارهای تبلیغاتی و نمایشی اصل چهار در آن محل صورت می گرفت و مکانش در خیابان نادری، جنب فتو واهه بود، معرفی شدم که دوره سه ماهه تبلیغات عکس را فرابگیرم… من بعد از طی این دوره مامور تنظیم «اخبار مصور هفته» شدم در ویترینهایی که در مراکز پرتردد مثل خیابان فردوسی، میدان سپه، فرودگاه مهرآباد، ایستگاه راه آهن، میدان ارک و… تعبیه شده بود، عکسهایی را که خادم و کلانتری و چند تن دیگر از مراسم و رویدادها گرفته بودند، از محل کارشان در خیابان لاله زار بالای دفتر مجله تهران مصور می گرفتم و شرحی برای آنها با خط خوش آماده و بطور منظم در تابلوها نصب می کردم.

  2. مرتضی سیدی نژاد گفت:

    سال ۱۳۲۹ موافقت نامه ای درباره توسعه اصل چهار ترومن میان ایران و آمریکا به امضا رسید که طبق آن دولت آمریکا می بایست در زمینه های کشاورزی، بهداشتی و فنی به ایران کمک بدهد. به دنبال همین موافقت نامه بود که اداره اطلاعات و روابط فرهنگی ایالات متحد امریکا USIS به فعالیت در ایران مشغول شد. فعالیتهای رادیویی و تاسیس کتابخانه از جمله کارهای این اداره بود. همینطور چاپ کتاب و جزوه های آموزشی.در کنار این فعالیتها اما تولید و نمایش فیلم مهمتر بود. این اداره در آن سالها یعنی در دهه ۱۹۵۰ یکی از سه مرکز مهم فیلمسازی آمریکا به حساب می آمد. اینجورها بود که ماشینهای سیار نمایش فیلم از آمریکا وارد شد و «واحد نمایش فیلم» با سی و شش واحد سیار کارش را از ۱۳۲۹ آغاز کرد. این نخستین نمایشهای مردمی فیلم در سراسر روستاهای ایران به حساب می آمد که عموما در شبها و در فضای باز روستا اتفاق می افتاد. مطلب را همراه با عکسهای آرشیو مجله لایف در این نشلنی تلگرامی بخوانید: https://t.me/cinema_book/2680

  3. sh گفت:

    دوست دارم بدونم اینها دارند به چی نگاه می کنند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.