Clicky

Old Mansion in Marvi Alley

عمارت كهنه در كوچه ی مروی

خانه‌ای در اواسط كوچه‌ی مروی كه از بيرون تنها در قديمی آن پيداست. عباس افشاری عكاس اين مجموعه در باره‌ ی اين عمارت می گويد: «شخصیه. همون بنده خدایی که جلوش بساط میکنه، توش زندگی میکنه. سرایدار خونه بوده از قدیما. حالا کل خونه مونده برای اون. البته بخش کوچیکیش فقط قابل سکونته».
مارس 7, 2013 /
Old Tomb of Hafez

حافظیه ی شعاع السلطنه

در سال ۱۲۸۰ شمسی (۱۹۰۱ میلادی) مقبره ی حافظ که پیشتر توسط مجتهد شیرازی حاج سید علی اکبر فال اسیری ویران شده بود توسط حاکم فارس، شاهزاده ملک منصور میرزا ملقب به شعاع السلطنه بازسازی شد. به دستور او علی اکبر مزین الدوله نقاش باشی چارچوبی آهنین بر فراز آرامگاه حافظ ساخت و کتیبه‌ای بر آن قرار داد. در سال ۱۳۱۵ شمسی (۱۹۳۶ میلادی) این چارچوب آهنین جای خود را به بنای کنونی داد.
فوریه 26, 2013 /
Description of prison life in one of the earlier pieces

سیاه مشق های زندان عمادالکتاب

میرزا محمدحسین سیفی قزوینی (۱۲۴۰ - ۱۳۱۵ شمسی) ملقب به عمادالکتاب از استادان خوشنویس خط نستعلیق اواخر دوران قاجار بود. او به دلیل عضویت در گروه تروریستی «کمیته ی مجازات» و نوشتن شب نامه های این گروه دستگیر شد و پنج سال از زندگی خود را در زندان گذرانید. سیاه مشق های دوران زندان او مجموعه ی متنوعی را در بر می گیرد، از حکایات سعدی و نامه ی حضرت علی به مالک اشتر گرفته تا نقل قول از تولستوی و باز نویسی خواب هایش. عمادالکتاب در سال ۱۳۰۰ در سن ۶۰ سالگی از زندان آزاد شد.
فوریه 19, 2013 /
From Nooshi Kanoom to Showkat Kanoom

کارت پستال نوشی خانم

کارت پستال ارسالی نوشی خانم (دختر خانم خانمها و میرزا حسین شیخ الاسلام) به عمه اش شوکت خانم اشرف السلطنه (دختر زهرا خانم و حاج میرزا ابوتراب)، فرستاده شده از قزوین به تهران. تاریخ: احتمالا دهه ی اول یا دوم قرن بیستم.
فوریه 12, 2013 /
Samarkand Persian Hotel. Santabarbara, California

هتل سمرقند سانتاباربارا

نام محله ی سمرقند در شهر سانتاباربارا (ایالت کالیفرنیای آمریکا) از هتلی به نام «هتل ایرانی سمرقند» گرفته شده است. هتل ایرانی سمرقند در اول ژانویه ی ۱۹۲۰ میلادی افتتاح شد و تا ۱۹۴۰ فعال بود. امروزه از این هتل چیزی به جا نمانده است.
فوریه 10, 2013 /
Prostitute and Slave, Photograph by Antoin Sevruguin

سند معامله برده (۱۹۰۱)

سند معامله ی برده ی مخنث شده، غلام خواجه حبشی، به نام حاجی بشیرخان میان ملک منصور میرزا شعاع السلطنه و فرج الله خان عطاءالدوله رییس توپخانه فارس. تاریخ صدور: ۱۰ جمادی‌الاول ۱۳۱۹ هجری قمری برابر با ۲۵ آگست ۱۹۰۱. از مجموعه خصوصی بهمن بیانی. با تصویب قانون «منع خرید و فروش برده در خاک ایران و آزادی برده در موقع ورود به مملکت» در تاریخ ۱۸ بهمن ۱۳۰۷ (۱۹۲۹ میلادی) برده داری در ایران رسما غیرقانونی شد.
ژانویه 21, 2013 /
Village of Evin

ده اوین

بافت کاملا قدیمی و سنتی ده اوین، ما بین مسجد اوین (جنوب) و جاده ای که از میدان دانشگاه به سمت درکه می رود (شمال) قرار دارد. کوچه ی پلکان دار کوچه ی اقاقیا است. منطقه ی اوین از جنوب به اتوبان چمران، از شمال به جاده درکه، از شرق به ساختمان اجلاس، و از غرب به زندان اوین محدود است.
ژانویه 11, 2013 /